Smärta, ett enda språk: lidandet - Deorum ars - Smärta-Dolor Institutet
Headlines News :

La Paz es el futuro de Colombia

.
Home » , , » Smärta, ett enda språk: lidandet

Smärta, ett enda språk: lidandet

Vi kan aldrig glömma smärtan. Aldrig. Vem har inte haft en smärta någon gång i sitt liv? Smärta är en del av våra liv. Inga ursäkter. Inte värt de tillvägagångssätt som vi har en hög smärttröskel eller låg. Nej, om du är svart med en låg tröskel för smärta säkert vad kommer att manifesteras. Och hur! Om du är vit med en hög tröskel för smärta jag känner. Vi känner också och hur! Om du är gul eller inhemska rasen i Sydamerika med en tröskel för smärta supertall också känna det. Och alltid kommer att visa mycket stoiskt. Ditt hjärta är racing, din pupiller vidgas, ditt svettkörtlar kommer att svettas, munnen går torr och din kropp kommer att må dåligt, mycket dåligt. 

Utvecklingen av västerländsk medicin har delvis beror på smärtan. Vi vill alla vara fri från smärta. Denna smärta ska inte leva med oss. Jag talar inte av smärtor av obesvarad kärlek, men obesvarad kärlek kan orsaka en myriad av situationer som orsakar dig smärta. Jag menar smärtan av sjukdom. Dessa kan och bör behandla dem. De andra, naturligtvis. Eftersom ingen smärta mest våldsamma smärtor av obesvarad kärlek. När jag säga att vi är patienten, den person som smärtan känns, lidande, och den läkare som är här för att hjälpa dig hantera. Om att hjälpa patienten att övervinna sin smärta från honom. Inte för att läkaren kommer att ta bort smärtan. Nej Är det läkaren placerar en puls-medicin, akupunktur, massage, prokain, etc., som "triggers" ett svar i patientens kropp att läka sig själv, leta efter orsaken till disharmoni, löper ut den främre och eller kontroll. Och om du inte kan lära sig att leva ditt liv i ständig osäkerhet. 


Att vara i smärta som visar sig i ett enda språk. Det lidande. Det lidande den manifesterar sig på många sätt. Ångest. Oro. Rädsla för döden. Alla språk av lidande. En enda språk och flera språk. Oavsett om du är i Afrika, kinesiska, indiska, europeiska, amerikanska eller Latinamerika. De talar alla språk av lidande när de har ont. 


Läkaren har det moraliska imperativet att hjälpa patienter att övervinna sina problem. Inte för att han kommer att lösa. Nej Precis som du inte kan lösa de ekonomiska problemen för den patient som har depression och kan inte lösa patientens smärta. Bara hjälpa i den utsträckning som dess objektiva och subjektiva tänkande med patienten försöker man att lösa problemen för patienten. 


Och hur är många, ofta komplexa och komplicerade. En drog. En akupunkturnål. Homeopatiska droppar. En nål och prokain i neurala therapi. En massage. Några vänliga ord. Förståelse. När gemenskap mellan patienten och läkaren ser en stor del av vägen för läkning skett. Allt annat kommer patienten. Han kommer bara att fortsätta sin resa genom liv och död. Precis som den enskilde läkaren. 


Dr. Hernando Vanegas Toloza
Share this article :

0 comentarios:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Deorum ars - Smärta-Dolor Institutet - All Rights Reserved
Original Design by Creating Website Modified by Adiknya